acemiyim egitim almak istiyorum yardim lutfenn!!!
Metin Boyutu:
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: acemiyim egitim almak istiyorum yardim lutfenn!!!  (Okunma Sayısı 986 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ali
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29/12/09, 13:38 »

mrb arkadaslar ben acemiyim bu yazdigim 2. msj ben egitim allmak istiyorum örneğin bir ucagi kaldirirken pist dişina cikiyorum hemde cok fazla (a,s,d)tuslarini kullanarak pistte elimden geldigince tutmaya calissamda olmuyo .piste inis konusundada beceriiksizim ,sonra hangar(field) leri nasil ele geciriilir bunu da ogrenmek istiyorum,28 aralik tarihinde saat 16:30 da turk arkadaslarla oyun icinde kunusmamda bana tavsiyeleri teamspeak kurmami tavsiye ettiler .forumda team speak yok sadece ana sitede war oda ip adresi acaba ip adresinimi eklemem gerekli ,oyun icindeki arkadaslar bu konuda biber adli egitmenin yardim edebilecegini soylediler benim oyunda oldugum saatler genelde 12:00-17:00 arasi oyun ici nickim rayden lutfen yardim edin ucmak istiyorum tesekkurler simdiden...
allpay
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 29/12/09, 14:51 »

Merhaba Ali,
Site için tüm yetkilerin tanımlandı. Siteye giriş yaptığında artık Team speak bilgilerine ve şifresine ulaşabilirsin.
Eğitim için ise Usta ile (biber-) iletişime geçerek onda bilgi alabilirsin.

War does not determine who is right - only who is left
biber-
USTA
Uzman Eğitmen
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

I would do if I could, but I can´t, so I don´t...

Site
« Yanıtla #2 : 29/12/09, 19:41 »

Yeni katılan ve fare ile uçmak isteyen arkadaşlar çok sabırlı olmak zorunda...

Herşeyden önce bütün tuşları ve ne işe yaradıklarını öğrenmeniz gerekecek.

En önemlileri:

E= Motor çalıştırma/susturma

*= gaz verme (her basışınızda motorun devri %5 artacaktır)

-= gaz kesme (analog gaz verme)

0= Full gaz

1= rölanti gazı

F10= War Emergency Power = Turbo devreye girer (bazı uçaklarda yoktur, belli bir müddet sonra kesilir)

Q= Flap açma (bazı uçaklarda 4 kademe vardır!)

W= Flap kapatma

G= İniş takımlarını açma/kapama

A= sol dümen (kademeli)

S= dümeni merkeze alma

D= Sag dümen (kademeli)

SPACE= Frenler (yerde)

X= Otopilot düz uçuş (havadayken)

Shift X= Otopilot yükseliş modu

CTRL X= Otopilot açı modu

K= yükseklik trim yukarı

I= yükseklik trim aşşağı

J= dümen trimi sola

L= dümen trimi sağa

M= eleron trimi sağa

Ö= eleron trimi sola

V= dalış freni (bazı uçaklarda)

U= pisti yandan görme (bazı uçaklarda)

F1= harita  (Ğ ve Ü tuşları ile zoom yapılabilir)

3x ENTER= Paraşütle atlama

Radyo (chat sistemi) kullanımı:

Nokta tuşu ile chat penceresi açılır. Warbirds 4 ayrı radyo kanalında yayın yapmanıza izin verir.

1. kanal= nokta

2. Kanal =shift+nokta

3. kanal= CTRL+nokta

4. kanal= ALT+nokta

1. kanal taktik kanalıdır, yapılacak saldırı planları ve takımlar arası konuşmaları burada yaparsınız. (biz 26. kanalı kullanırız, eğitimler sırasında eğitmen pilot ve öğrenciler 1. kanalı 24e ayarlar.)

2. kanalı 103 (gold) kanalına ayarlayın, gold uçan herkesi duyar ve yazarsınız (dost kanalı)

3. kanal genelde Filo kanalıdır,  frekansı 110 ayarlayın

4. kanal genel chat kanalıdır (100), herkesele buradan haberleşirsiniz. (dost ve düşman)

4. kanal ayrıca tek bir şahısa ayarlanabilir, mesela .radio 4 biber- veya .radio 4 allpay ile 4. kanalı tek bir şahısa ayarlayabilirsiniz.(özel kanal)

KALKIŞ PROSEDÜRÜ

E ile motorları çalıştırdıktan sonra * tuşu ile % 5-10 gaz verin, A ve D tuşlarıyla uçağınızı istenilen istikamete döndürün, 30 km/h hızı aşmamaya bakın, fren tuşunu kullanın (gaz kesmeden). F1 tuşunu kullanarak iyice zoom yaparsanız havaalanında konumunuzu ve yolları, pisti daha rahat görürsünüz.

Pistin başına gelince kalkış yönünde sabitleyip 1 tuşu ile rölantiye alarak frene basıp durun. Bu aşamada ne kadar dikkatli olursanız kalkışınız o kadar hatasız olacaktır! Mausun sağ tuşuna basarak kalkış prosedürünün sonuna kadar basılı tutmanız gerekecektir. * tuşu ile kademeli gaz verin, A ve D tuşları ile dikkatlice yönünüzü sabitleyin, tuşlara devamlı basılı tutmaktan kaçının!

Uçağınız 150 km/h hıza eriştiği anda 1 defa S tuşuna basarak dümeni merkezleyın, şimdi fare sağ tuşunu bırakıp hafifçe kendinize doğru çekerek uçağınızın yerden kakmasını sağlayın. Uçağınız sola veya sağa yatarsa fareyi aksi istikamette hafifçe kaydırarak dengeyi sağlayın, hızınız 250 km/h olmadan ani hareketlerden kaçının. Fare ile uçmak kolay değil, unutmayın, ani bir hareket uçağınızın sınırlarını zorlayabilir, kontrolü kaybedersiniz.

Uçağınız 200 km/h hızdayken G tuşuna basarak iniş takımlarını toplamanız gerekir, yüksek hızda iniş takımlarını unutursanız hasar görebilirler ve uçağınızın uçuş performansına etki edeler.
« Son Düzenleme: 30/12/09, 21:01 Gönderen: biber- » Kayıtlı

ali
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 31/12/09, 12:54 »

sayin biber hocam werdiginiz bilgilerden dolayi size tesekkur ederim gercekten tam aradigim bilgileri wermissiniz saolun...
biber-
USTA
Uzman Eğitmen
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 31/12/09, 14:22 »

...damardan, meraklı işi derler işkembecilerde  gözkırp
« Son Düzenleme: 31/12/09, 17:21 Gönderen: biber- » Kayıtlı

HAYALET_41
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 03/03/10, 21:32 »

yha ben oyuna nasıl gircem giremiorum lobyde öle beklıor:S
selçuk
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 12/07/10, 21:01 »

ya ben gaz verme işine çzöemedim analog mu diğil acaba bide teram spekı nasıl ayarlıcam bi sölermisiniz hocam
biber-
USTA
Uzman Eğitmen
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 12/07/10, 22:42 »

Biraz meraklı olun, araştırın, bizim zamanımızda internet, google moogle yoktu, sora sora öğrendik, şimdi her türlü imkan var elinizde!

teamspeak-kurulum-ve-ayarlama-resimli-anlatm

selçuk
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 14/07/10, 17:40 »

biber abi teamı kurdum tjf katılmak istiyom şifre istiyo ana sayfadan alım diyom ama filo üyeleri görebilir diyo bi yardım edermisiniz
biber-
USTA
Uzman Eğitmen
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : 14/07/10, 18:35 »

buraya girerken kullandığın bilgilerle o sayfaya da üye olarak giriş yapabilirsin.

gursah
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #10 : 14/07/10, 18:54 »

biber abi teamı kurdum tjf katılmak istiyom şifre istiyo ana sayfadan alım diyom ama filo üyeleri görebilir diyo bi yardım edermisiniz

Anasayfa yetkin tanımlandı...

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: