Bir Bf109 E4-Teo hikayesi,
Eğitmen hocam Teoman'a adanmıştır.
Her ne kadar mesajlarıma cevap vermesen de aramıza tekrar katılman dileği ile,
Merhaba Arkadaşlar,
Kusura bakmayın bir süredir aranızda olamıyorum ama hep aklımdasınız bilen bilir :)
Degilmi Scubat.Sanmayın boş duruyorum üretime devam ediyorum bu arada.
Malum bu hafta sonu Yeşilkoy askeri havacılık müzesinin düzenledigi maket yarışması var.
Her gün hayvan ile ugraşmaya, hazırlamaya ve yetiştirmeye çalışıyorum.
İlk başta böyle bir amacım yoktu fakat yine sizin gibi hoş bir camia olan
www.racingz.comcamiasından (burada reklam da yapayım ) Barkın hocamın ve gecen ay yaptıgımız geleneksel buluşmamızın gazı ile yarışmaya maket hazırlayayım dedim.
"Önemli olan yarışma icin maket yapmak degil kendin icin yaptıgın maketi orada sergilemek tir.Derece alıp almamak önemli değil."
Bu camianın duayenlerinden Özkan Türker'in lafıdır bu.
Ben bunu unutmuştum bana hatırlattı bende gazı aldım tabi.
Bu hikaye tam da TGR deki ilk egitimlerimize denk geliyor.Teoman hocam sayesinde "Bf-109 E4" ile eğitim aldıgım zamanlar gaza gelip bir "Tamiya 1/48 ölçek bf-109 E4/7"kitini almıştım.Hem egitim yaparım hemde bu maket yanımda olursa keyfime keyif katarım diye başladı mevzu.
Combat turn ile bir gecede 300 kere ucagı yere çakınca ister istemez e-4 ile aramda bir ilişki başladı.
Burada sağlam dostluklar nefret ile başlar diye bir geyik ile şenlenelim :)
Ufak bilgi;
Maket olayına girişim ilk okul 2 de başladı.Annemin cantasından para çalıp Turk imalatı olan
"PM 1/72 spitfire tropical" kitini Ankara etlik de bir kırtasiyeden taksitle aldım.Adama da "abi param bu kadar kalanını sonra vereyim" dedim.
(sanki para varmış gibi ).Tabi takdir edilecek bir olay degil bu övünmüyorum, hala yaptıgımın yanlış oldugunu hatırlarım.
Annem de çok kızmıştı dogal olarak.Böyle bir garip anısı var başlangıcın.Niye uçak bilmiyorum.
Sonra da Top-Gun'ı seyrettim ilk okul 5 civarıydı sanırım sonra gerisi corap sokugu misali.Nick de oradan gelir Maverick.Özenti işte :)
Bu ilk maketi, halı üzerinde halı tuyu ile birleştirdim.tabi yapışkan heryere bulaştı.tuyler oraya buraya yapıştı.
Sonrada "lan bu alet çok güzel oldu bunu havaya atayım kesin ucar dedim.Tabi attım uçmadı.Ditch de yapamadı zavallım :) Allahtan tamamen kırılmadı.
Hikaye boyle başlar ve devam eder.Yaş oldu 31.Özetle diyecegim o ki bu hayvan şu ana kadar yaptıgım en iyi model oluyor.
İyi model yapmanın yada yaptıgın işe gönlünü koymanın sırrı şu galiba; yaptıgın şeyin bir anlamı olacak,sana hissettirdigi şeyler olacak.
Mesela gidip bir tane Harrier alıp yapamam.Yapmak istemem.Gemi yapmak istemem.Tank yapmak araba yapmak istemem ...
Madem bu kadar güzel oldu ve belli bir anlamı var.Bunu daha da anlamlı hale getirmek icin kod adı Emil olan hayvanı Teo olarak degiştirmek ve
akabinde de Teoman hocama adamak istedim.Şu andan itibaren hayvanın adı E4-Teo :)
Bu cihazı bu kadar detayına inip araştırmak, bu bilgileri bizimle paylaşmak bundan yorulmamak ve akabinde uygulamalı olarak göstermek
herkesin yapabilecegi birşey degil.Bu işi sevmek lazım.Bu hayvanı detayına kadar bize bıkmadan anlatan ve manevraları gösteren Teoman hocama saygılarımla.
Tekrar aramıza tekrar katılman dileği ile.
Not:Biber hocam sanma ki seni unuttum.Çok şükür seninle de bir hukukumuz oldu senden de eğitim alma şansım oldu.
Eğitimlerde görüşmek üzere.