Bir Bf109 E4-Teo hikayesi
Metin Boyutu:
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir Bf109 E4-Teo hikayesi  (Okunma Sayısı 872 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maverick
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 03/11/09, 13:20 »

Bir Bf109 E4-Teo hikayesi,
Eğitmen hocam Teoman'a adanmıştır.
Her ne kadar mesajlarıma cevap vermesen de aramıza tekrar katılman dileği ile,

Merhaba Arkadaşlar,
Kusura bakmayın bir süredir aranızda olamıyorum ama hep aklımdasınız bilen bilir :)
Degilmi Scubat.Sanmayın boş duruyorum üretime devam ediyorum bu arada.
Malum bu hafta sonu Yeşilkoy askeri havacılık müzesinin düzenledigi maket yarışması var.
Her gün hayvan ile ugraşmaya, hazırlamaya ve yetiştirmeye çalışıyorum.

İlk başta böyle bir amacım yoktu fakat yine sizin gibi hoş bir camia olan www.racingz.com
camiasından (burada reklam da yapayım ) Barkın hocamın ve gecen ay yaptıgımız geleneksel buluşmamızın gazı ile yarışmaya maket hazırlayayım dedim.
"Önemli olan yarışma icin maket yapmak degil kendin icin yaptıgın maketi orada sergilemek tir.Derece alıp almamak önemli değil."
Bu camianın duayenlerinden Özkan Türker'in lafıdır bu.
Ben bunu unutmuştum bana hatırlattı bende gazı aldım tabi.

Bu hikaye tam da TGR deki ilk egitimlerimize denk geliyor.Teoman hocam sayesinde "Bf-109 E4" ile eğitim aldıgım zamanlar gaza gelip bir "Tamiya 1/48 ölçek bf-109 E4/7"kitini almıştım.Hem egitim yaparım hemde bu maket yanımda olursa keyfime keyif katarım diye başladı mevzu.

Combat turn ile bir gecede 300 kere ucagı yere çakınca ister istemez e-4 ile aramda bir ilişki başladı.
Burada sağlam dostluklar nefret ile başlar diye bir geyik ile şenlenelim :)

Ufak bilgi;
Maket olayına girişim ilk okul 2 de başladı.Annemin cantasından para çalıp Turk imalatı olan
"PM 1/72 spitfire tropical" kitini Ankara etlik de bir kırtasiyeden taksitle aldım.Adama da "abi param bu kadar kalanını sonra vereyim" dedim.
(sanki para varmış gibi ).Tabi takdir edilecek bir olay degil bu övünmüyorum, hala yaptıgımın yanlış oldugunu hatırlarım.
Annem de çok kızmıştı dogal olarak.Böyle bir garip anısı var başlangıcın.Niye uçak bilmiyorum.
Sonra da Top-Gun'ı seyrettim  ilk okul 5 civarıydı sanırım sonra gerisi corap sokugu misali.Nick de oradan gelir Maverick.Özenti işte :)

Bu ilk maketi, halı üzerinde halı tuyu ile birleştirdim.tabi yapışkan heryere bulaştı.tuyler oraya buraya yapıştı.
Sonrada "lan bu alet çok güzel oldu bunu havaya atayım kesin ucar dedim.Tabi attım uçmadı.Ditch de yapamadı zavallım :) Allahtan tamamen kırılmadı.
Hikaye boyle başlar ve devam eder.Yaş oldu 31.Özetle diyecegim o ki bu hayvan şu ana kadar yaptıgım en iyi model oluyor.

İyi model yapmanın yada yaptıgın işe gönlünü koymanın sırrı şu galiba; yaptıgın şeyin bir anlamı olacak,sana hissettirdigi şeyler olacak.
Mesela gidip bir tane Harrier alıp yapamam.Yapmak istemem.Gemi yapmak istemem.Tank yapmak araba yapmak istemem ...

Madem bu kadar güzel oldu ve belli bir anlamı var.Bunu daha da anlamlı hale getirmek icin kod adı Emil olan hayvanı Teo olarak degiştirmek ve
akabinde de Teoman hocama adamak istedim.Şu andan itibaren hayvanın adı E4-Teo :)

Bu cihazı bu kadar detayına inip araştırmak, bu bilgileri bizimle paylaşmak bundan yorulmamak ve akabinde uygulamalı olarak göstermek
herkesin yapabilecegi birşey degil.Bu işi sevmek lazım.Bu hayvanı detayına kadar bize bıkmadan anlatan ve manevraları gösteren Teoman hocama saygılarımla.

Tekrar aramıza tekrar katılman dileği ile.

Not:Biber hocam sanma ki seni unuttum.Çok şükür seninle de bir hukukumuz oldu senden de eğitim alma şansım oldu.
Eğitimlerde görüşmek üzere.

zero iyidir :)
Maverick
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 03/11/09, 13:25 »

Bahsi gecen hayvan aşagıdaki hayvandır.aletin tum aşamalarının resimlerini çektim.Hepsini buraya sıgmayacagı icin başını ve sonlarını koymaya çalıştım.hayvan daha bitmedi ama fikir verir biraz.Tum resimler icin album olusturdum direk onun linkini verecegim.
Saygılar.

goldbo
Barış
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

OFLINE

« Yanıtla #2 : 03/11/09, 13:30 »

Burak senin gibi bir arkadaşla tanıştığım için seviniyorum.Hem yeteneğin hem de bu ince düşüncen için seni tebrik ediyorum.WTG bravo

Bu arada bir türlü kısmet olmadı ama mutlaka çay kahve içmeye gelip şu hayvanları yakından görmek isterim.Maket yarışmasında başarılar diliyorum. up
Maverick
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 03/11/09, 14:15 »

Saolasın Barış' ım,

Bende sizinle tanıştıgım icin çok mutluyum."Gerçi tam tanışamadık bi çaya gelmediniz :) "
Hep diyorum ya iyiki kurulmuş bu ortam.
Her zaman kapımız açık hepinizi beklerim.

not:album icin link aşagıdaki gibidir.aşama atladıkça güncelenecek inşallah.
http://s617.photobucket.com/albums/tt253/karaaslanb/?start=all

biber-
USTA
Uzman Eğitmen
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

I would do if I could, but I can´t, so I don´t...

Site
« Yanıtla #4 : 03/11/09, 14:31 »

Burak senin gibi bir arkadaşla tanıştığım için seviniyorum.Hem yeteneğin hem de bu ince düşüncen için seni tebrik ediyorum.WTG bravo

Bu arada bir türlü kısmet olmadı ama mutlaka çay kahve içmeye gelip şu hayvanları yakından görmek isterim.Maket yarışmasında başarılar diliyorum. up

Aynen katılıyorum, tebrikler, çok titiz bir çalışma...

dasist
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

スマートに、人間ラニ!

« Yanıtla #5 : 03/11/09, 18:21 »

wtg..
teoyu saygıyla anıyoruz :((

kemal1970
Yönetim
*
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #6 : 03/11/09, 18:30 »

giden gider neyini anıyorsunuz ortada abartıcak bi sorun yoktu  kahretsin

ÖZCAN
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 03/11/09, 21:07 »

BURAK ÇOK GÜZEL OLMUŞ KARDEŞİM ELİNA AĞLIK GÖRÜŞMEK ÜZERE
Tegmen
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 03/11/09, 22:08 »

Ortada bir sorun vardı. Hem bence "giden gider" değil. Teoman değerli bir insandı. Onu sevgiyle anıyor. Ve bir an önce dönmesini diliyorum.
kemal1970
Yönetim
*
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #9 : 04/11/09, 00:16 »

Ortada bir sorun vardı. Hem bence "giden gider" değil. Teoman değerli bir insandı. Onu sevgiyle anıyor. Ve bir an önce dönmesini diliyorum.

herkez bizim için değerli burada kimsenin kimseden farkı yok değerli olmak farklı bişey ortada bir sorun olabilir ama bırakıp gidecek kadar değil

scubat
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 04/11/09, 00:31 »

hayvanat çok güzel olmuş abi  pilot  bravo
tamgan
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 04/11/09, 02:08 »

Mundar,Mundar,olmamış,kötü,ee,ciğer,kediii huhuh  bravo
gursah
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #12 : 04/11/09, 09:07 »

Çok güzel bir paylaşım. Eline, emeğine sağlık  bravo

Maverick
TJF Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 06/11/09, 03:28 »

Tekrar Selam Herkese,
Şu dakika itibari ile "E4-Teo" bitti bende bittim :)

Daha önceki resimler fabrikadan yeni çıkmış uçak resmi gibiydi.Şimdi gerçekten kullanılmış bir heyvanat oldu.
Son halinden bir kaç poz çektim .Tum eskitmeleri, aslına uygun olarak referans dökümanlarına göre yapmaya çalıştım. (motor dumanı ,silah dumanı , ucagın kendine ozgu eskime etkileri ,hücum kenarlarındaki ve pervanedeki boya aşınması , pilotun bastıgı yerlerin boya dokulmesi vs.. gibi )Tum aşamaları tek tek çekmeye çalıştım.Sonlara doğru dağıttım biraz .Hepsini çekemedim.Yaklaşık 160 kare resim var hepsini albume koymaya çalışacagım.

Hepinize yorumlarınız icin teşekkür ederim.Gelebilirseniz Pazar günü Yeşilkoy askeri havacılık muzesinde yarışma sonuçları açıklanacak.Benden ümitli olmayın önceden uyarayım :) Ödül töreni de aynı gun icinde "08 KASIM 2009 Pazar günü saat 14.00‘de Müze Konferans Salonunda yapılacaktır".Yapılmış modelleri gormek icin orda olmaya çalışacagım.
Griji basmayı özledim .)

tamgan
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 06/11/09, 03:57 »

Fevkalade olmuş, bu hayvanat bahse varım pasifikte terdökmüş, pas, eskitme, is, çalışmaları cabası düşük puan verirlerse, çağırıver tgr filosunu hakemleri dövelim yaşa(not: Boya kompresörün olduğunu, dolayısıyla pistolunde olduğunu tahmin ediyorum, bunun dışında olmadanda kamuflaj ve boyama sağlıklı yapılabilirmi?)
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: