Lütfen Gelirmisinz Yardım lazım
Metin Boyutu:
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Lütfen Gelirmisinz Yardım lazım  (Okunma Sayısı 397 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serhat
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 06/09/11, 21:48 »

Abiler Ben 13 yaşındayım bu oyun baya hoşuma gitti oynamak istiyorum klavyedeki bütün tuşlarıda tanıyorum ama mouse la nasıl oynaya biliriz acaba :S bi konu gördüm ama orda 2 program verilmiş link bozuktu ondan yapamadım yardım ederseniz çekirdekten yetişe bilirim ^^ :D
gursah
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 06/09/11, 23:07 »

Hoşgeldin serhat,
mouse ile oynanabilir ama biraz zor ben hiç denemedim, ucuz yollu bir joystick edinmende fayda var.
Offline  olarak alıştırma yaparsan alışabilirsin belki.

Mouse'u joystik gibi kullanmak için şöyle bir konu var:

http://www.turkishgoldraiders.com/forum/program-sorunlari-61/warbirds-icin-mosejoystick-programlari-ppjoy-0-83-ppmouse-0-6-0-0-kombinasyonu/

serhat
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 06/09/11, 23:55 »

Hb ama ben o konuya baktım kırıklink verilmiş :S
gursah
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 07/09/11, 00:16 »

Hb ama ben o konuya baktım kırıklink verilmiş :S

internette aynı isimle aratırsan belki bulabilirsin.
O da senin derdine çare olmayabilir, merakın varsa mutlaka joystik edin derim.

serhat
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 07/09/11, 12:09 »

Merakım çok var ozaman 15 tl ye bi joystick edineyim işimi görür değilmi ?
allpay
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 07/09/11, 17:33 »

görür

War does not determine who is right - only who is left
hami
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 07/09/11, 18:30 »

görür    

ya 15 liralık joystickte (mümkünse joystiği almadan bi resmini koy siteye,markası nedir,özellikleri nedir?) rudder ve 8 yön bakış açısı yoksa  iş görür mü acaba Alpay ? Serhat kardeşimizin hevesi  kursağında kalmasın sonra....  gözkırp    

Serhat  ruslar kaldırmışlar netten bu programları  lakin bende mevcut
sanal joystick programlarının indirme linki burada :
http://hotfile.com/dl/129217312/728e780/ppjoy-ppmouse.7z.html       
« Son Düzenleme: 07/09/11, 18:54 Gönderen: hami » Kayıtlı
hami
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 07/09/11, 18:58 »

Link tazelenmiştir  gözkırp  http://hotfile.com/dl/129217312/728e780/ppjoy-ppmouse.7z.html     bu adresten  ppjoy setup.zip ve ppmouse.zip dosyalarını alın
bu programlar WARBIRDS için sadece joystiği olmayan arkadaşların mouse'la uçabilmesi için tavsiyedir.
ÖNEMLİDİR!.. Joystick kullanan arkadaşlar eğer bu programları deneme amaçlı yükleyip kullanmak isterlerse
joystiğin usb yada gameport girişini kasadan çekin ve de eğer programları kurup denerseniz  joystiğinizi
pc ye bağlamadan bu programları pcnizden kaldırınız  mousu sanal joystiğe çevirdiği için normal joystiğinizle kısa bir süre sonra çakışacaktır
             ---------PARALEL PORT VIRTUAL JOYSTİCK  KURULUMU--------- yükleme dökümanlarını dikkatlice okuyunuz,kurarken acele etmeyiniz
1) setup.exe yi çalıştırıyoruz
2) ekranda çıkan küçük beyaz sayfaya tıklayarak kuruluma devam ediyoruz
3) kurulumu next next next next next tıklayarak geçiyoruz
4) donanım yüklemesi devam et diyoruz..ve yeni donanım bulma sihirbazı çalışıyor
(evet yalnızca bu kez)'i işaretliyor ve ileri butonuna basıyoruz yazılımı otomatik olarak yükle diyoruz
ve -ileri- butonuna basıyoruz  ve yine donanım yüklemesi penceresi çıktı -devam et- diyoruz yeni donanım bulma
sihirbazı paralel port joystick 1'in yüklemesini tamamladı son diyoruz ve 2.defa yeni donanım bulma sihirbazı çıkıyor
yine aynı şekilde (evet yalnızca bu kez)'i işaretleyerek ileri diyoruz yazılımı -otomatik olarak yükle-'yi işaretleyip -ileri- diyoruz
ve yeni donanım bulma sihirbazı --HID uyumlu oyun denetleyicisini yüklüyor--. sihirbazı kapatmak için -son - diyoruz ve böylece
yeni donanımınız sorunsuzca yüklendi
-------PARALEL PORT JOYSTICK-------- AYARLARINI YAPALIM  yükleme dökümanlarını dikkatlice okuyunuz,kurarken acele etmeyiniz
1) pcnizde tüm programlardan: paralel port joystick programını açın açılan pencerede ---configure joystick--- e çift tıklayın
yeni bir pencere açılacak ---ppjoy virtual joystick 1 e tıklıyorsunuz mavi olacak tıklayınca ! ve aşağıda mappinge tıklayın
---modify the mapping for this controller--- işaretli olması lazım !. işaretliyse ileri butonuna basın MOUSUNUZ İÇİN AYARLARI YAPACAĞIZ.
standart mouse: mousewell ve 3 tuşludur.Biz standart mousa göre ayarları yapalım nasıl olsa ileride fazlasıyla kavrayabileceksiniz programı
2) en son mapping'e tıklamıştık mapping penceresinde 8 gözüken axesi 4, butonuda 3 yapın pov önemli değil 1 yapın
alttaki pencerelerde sırasıyla
Axis 1= X axis   (rudder otomatik olarak x axis üzerinde çalışacak) :)
Axis 2= Y axis  
Axis 3= Z axis  
Axis 4= Z rotation işaretliyoruz ileri diyoruz çıkan pencereyede işlem yapmadan ileri diyoruz yine çıkan pencereye işlem yapmadan ileri diyoruz
ve bu sefer POV penceresi gelecek buna da işlem yapmadan ileri diyoruz ve --done-- diyerek pencereyi kapatiyoruz böylece 4 AXİS 3 BUTON mousumuzu ayarladık
artık bu programla işimiz kalmadı.Bize gerekli olan 2. program (PPmouse)
-----PPMouse 0.6.0.0 KURULUMU----  yükleme dökümanlarını dikkatlice
okuyunuz,kurarken acele etmeyiniz
PPmouse.exe yi çalıştır açılan pencerede -mouse horisontal-'a tıkla ve
1.pencere=always'i işaretle.   karşısına=joystick axis 0 decreases(roll left) karşısında effect değerinide %98 yap yada istersen %100 de bırak
2.pencere=and mouse left button free'yi işaretle.  karşısına=joystick axis 3 decreases(yaw left) karşısında effect değerinide %40 yap
3.pencere=and mouse left button pressed'i işaretle.  karşısına=joystick axis 3 decreases(yaw left) karşısında effect değerini %60 yap
şimdi --mouse vertical-- penceresine tıkla ve
1.pencere= always'i işaretle  karşısına=joystick axis 1 decreases(pitch down) karşısında effect değerini %100 yap
şimdi --mouse wheel--'e tıkla bu senin gaz kolu ayarın olacak 1.pencere= always'i işaretle  karşısına=joystick axis 2 decreases(throttle down) karşısında effect değerini %100 yap
şimdi -joystick buttons- ayarlarına gel buton1'i Mouse sol tuş yap aynı şekilde buton2yi mouse sağ tuş  ve buton3ü buton3 olarak ayarla
şimdi -centering- penceresini aç ve istersen mouse2 butonunu joystick merkezleme yapabilirsin centering penceresinde ilk sıradan 3. pencereye mouse2 butonunu işaretle
aynı şekilde 2. sıradan 3. pencereyide mouse2 tuşunu işaretle böylece mousa sağ tıkladığında sanal joystiğini merkezleyecek
son olarak --test joystick-- penceresine tıkla ve kontrollerini yap
Save config diyerek yapmış olduğun ayarı  xxx.pjm olarak kaydet ve load config butonundan kaydetmiş olduğun dosyaya ulaşabilirsin
ppmouse'u açıyorsun load config diyerek sakladığın ayarı başlatıyorsun test joystick penceresini açıyorsun (hazır xxx.pjm dosyasını en altta ayar.rar olarak yolladım uzantısını.pjm olarak değiştir)
UNUTMA!..Test joystick penceresi daima açık olacak
yani  mousunu  senin pc sanal joystick olarak görebilmesi için test joystick penceresini aç ve (-) ye basarak görev cubuğuna indir
son not= ppmouse 0.6.0.0 programını açtıktan sonra load config deyip yapmış olduğumuz ayarı açıyorsun-test joystick penceresini açıyorsun
kontrol ediyorsun ve sonra denetim masasından pc oyun kumandalarını açıyorsun  -parallel port joystick1- olarak göreceksin -gelişmiş- seçeneğine tıklayarak
yeğlenen aygıt parallel port joystick 1'i işaretleyip tamam de bu kadar seninde gerçek olmasa bile sanal bir joystiğin oldu    :)
kurulumları biraz teferruatlı ama oynaması bir o kadar zevkli 5tuşlu ,8 tuşlu ,oyun mouslarında dahada zevkli kullanması(alıştığın zaman tabi ki)
yukarıda yaptığımız ayarlar kısaca  3buton mouse için
mouse serbest  roll ve rudder(birlikte) = roll %100,rudder %40  mousewheel 100= throttle gaz kolu
mouse sol tuşa basarak roll ve rudder(birlikte)= roll %100,rudder %60  manevralar ve it dalaşı için fazlasıyla yeterli mousewheel %100= throttle gaz kolu
warbirds keyboard settings'te insert=upwiew,home=forward up wiew,delete=back up wiew.page up=fire guns,pad_0=fire secondary weapon
and=toggle engine,page down=auto trim level olarak ayarlı yani sol elim parmaklar bu tuşlarda sol el başparmağımda yön tuşlarında sağ elimde mouse fazlasıyla alışmış olduğum bir konfigirasyon
daha bir çok basit ve güzel konfigirasyonlar yapabiliriz mouse için.Bu kadar açıklamadan sonra bu programları kurmakta zorlanan arkadaşlar olursa  müsait zamanlarında teamspeak kanalından yardımcı olurum

Bu arada aşağıda ekte Standart klasik ayar.pjm dosyasını rardan çıkartıp belgelerime at  Ppjoy'u açtığın zaman load configde göreceksin aç ve uç  gözkırp
« Son Düzenleme: 07/09/11, 19:37 Gönderen: hami » Kayıtlı
serhat
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 07/09/11, 20:30 »

Çok teşekkür ederim abiler çok saolun alacağım joystick Goldmaster FS700 bakabilirsiniz
serhat
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 07/09/11, 20:58 »

Ama benm bu ucak hep sola gidiyo :D
hami
TGR Filo Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 07/09/11, 21:43 »

Ama benm bu ucak hep sola gidiyo :D

uçağın  sola çekiyorsa klavyeden sol rudder A  ve  sağ rudder D tuşlarıyla uçağa kalkışta hakim olmaya çalış  S ise rudderi ortalar.Ayrıca dalaşta ve bir takım manevralarda bu rudderi kullanmak zorundasın ki avantajını yitirmemelisin.Klavyede A ve D yani sol ve sağ rudderi kullanmak bir hayli zor uçak yılan gibi kayar uçağa zor hakim olursun hatta saçını başını yolarsın grin Alacağın orta halli bir joystickte rudder(hand twist) muhakkak olmalı

Goldmaster FS700  joystick demişsin özelliklerine sakın inanma üzerinde rudder yok ayrıca 8 yön bakış açısıda 8 yön değil 4 yön  bu meretin diğer ismi Snoopy  yani anlayacağın maalesef özelliksiz bir joystick  bunun yerine 50-60 liraya çok kaliteli joystickler var.Tercihin her zaman saitek - logitech ya da microsoft  gibi olsun ama mutlaka üzerinde rudderi olsun bu joystickler çok sağlamdır.
serhat
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 07/09/11, 22:21 »

abi biliyorum cok güzel joystickler var ama öğrenciyim :S o kadar para :S
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: